قرار ما ساعت ۱۸ در سالن VIP بلندترین برج پایتخت بود و وقتی حدود ۱۵ دقیقه زودتر رسیدیم، نگرانی میزبانان کره‌ای و ایرانی‌های فعال در سفارت کره را بیشتر درک کردیم.

معاون اول وزیر فرهنگ کره جنوبی در سالن تشریفات برج میلاد تهران پاسخگوی خبرنگار همشهری شد.

«همين چند روز پيش يكي از همكاران شما براي مصاحبه با سفير 45دقيقه دير كرد!» با اين حال، حدود 15دقيقه منتظر مانديم تا معاون وزير فرهنگ كره‌جنوبي آماده پاسخگويي به پرسش‌هاي هشت‌گانه ما شود. چانگ كئون جو كه براي حضور در يك برنامه فرهنگي به تهران آمده بود، پس از 24ساعت بي‌خوابي، با روي گشاده تقريبا 16دقيقه به 2پرسش و نصفي (به انتخاب خود) جواب داد و با همان لبخند مقابل دوربين عكاس همشهري ايستاد.

پيشنهاد گرفتن عكس سلفي را هم بدون درنگ پذيرفت و چند دقيقه بعد به مركز همايش‌هاي بين‌المللي برج ميلاد تهران رفت تا در كنار هموطنان خود شاهد نمايش مشترك ميان هنرمندان ايران و كره باشد.

  • ايران به تازگي گام‌هايي براي توليد مشترك فيلم و سريال با كشور چين برداشته و برخي از اين پروژه‌ها به مرحله توليد نزديك شده است. آيا ايران و كره هم مي‌توانند در اين عرصه‌ها توليد مشترك داشته باشند؟

حتما اين كار شدني است و ما هم خيلي علاقه‌منديم به آغاز توليد پروژه‌هاي مشترك ميان 2كشور. وقتي رئيس‌جمهور ما در‌ماه مي‌(ارديبهشت 95) از ايران بازديد كرد، پس از آن سفر، مردم كره به ايران خيلي علاقه‌مند شدند. توليدكنندگان فيلم و سريال در كره هم تمايل دارند وارد بازار ايران شوند.

از اين رو، زمينه براي آغاز يك همكاري خوب فراهم است. همان زمان ما در ايران جشنواره سريال‌هاي كره‌اي را برگزار كرديم و قصد داريم سال آينده هم اين جشنواره را تكرار كنيم. انتظار داريم با برگزار شدن اين دو رويداد، همكاري دوجانبه در اين حوزه ادامه پيدا كند. البته پيش از گسترش همكاري‌ها، از آنجا كه اطلاعات 2كشور از يكديگر چندان زياد نيست، بايد فرصتي براي تبادل اطلاعات فراهم كنيم؛ ازجمله برگزاري همايشي مشترك ميان ايران و كره تا پس از آن وارد مرحله توليد شويم. اين همايش مي‌تواند در ايران باشد يا كره.

  • مردم ايران به‌ويژه به سريال‌هاي كره‌اي بسيار علاقه دارند و «جومونگ»، «جواهري در قصر» و... را پيگيري مي‌كنند. فكر مي‌كنيد در حوزه‌هاي ديگر غيراز فيلم و سريال ازجمله هنرهاي تجسمي، تئاتر و موسيقي چه كارهايي مي‌توان در قالب پروژه‌هاي مشترك براي نزديكي بيشتر فرهنگي ميان 2كشور انجام داد؟

من هم موافقم كه ما جز سريال و سينما در حوزه‌هاي مختلف شامل عكاسي، نقاشي، موسيقي و تئاتر همكاري بيشتر داشته باشيم. البته اين همكاري مدتي است شكل گرفته و پروژه مشترك عكاسي «ايران و كره؛ روابط 1300ساله» ميان رسانه‌هاي ايران و كره آغاز شده است.

فعاليت در حوزه موسيقي هم انجام شده كه مدتي پيش اركستر موسيقي ايران با آواز ايراني و كره‌اي در تالار وحدت برنامه اجرا كرد. در افزايش روابط ميان 2كشور، هنر نقشي مؤثر دارد و حوزه‌اي دلنشين و تأثيرگذار است براي مردم. ما به راحتي مي‌توانيم نقاط مشترك را با الهام از هنر پيدا كنيم و روابط فرهنگي را توسعه بدهيم.

  • فكر مي‌كنيد مردم كره از موسيقي ايراني به‌ويژه موسيقي سنتي ما استقبال مي‌كنند؟

همانطور كه اشاره كردم، هيچ تفاوتي ميان هنر 2كشور وجود ندارد و اگر مردم ايران از هنر و موسيقي ايراني لذت مي‌برند، مردم كره هم حتما مثل ايراني‌ها از هنر ايراني لذت خواهند برد. هنر آن است كه به دل همه مردم بنشيند و بتوانند از هنر الهام بگيرند. اطمينان دارم ما به واسطه هنر سنتي ايران بيشتر همديگر را درك مي‌كنيم و آينده‌اي موفق و زيبا خواهيم داشت.

کد خبر 357131

برچسب‌ها

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha